Home > News > Content
Sic Silicon Carbide Wafer / Heating Element
Jan 16, 2018

Basic Info

  • Model NO.: silicon carbide

  • Pressure: High Pressure Mechanical Seals

  • Temperature: Temperature Mechanical Seal

  • Standard: Standard

  • Balance: Balanced

  • Certificate: ISO9001

  • Transport Package: Carton

  • Origin: China

  • Structure: Single End

  • Speed: Ultra-High-Speed Mechanical Seal

  • Performance: Corrosion

  • Type: O-Ring Mechanical Seals

  • Function: for Pump, Compressor

  • Trademark: JR

  • Specification: as requirement

  • HS Code: 8484200090

    1.pumps, mixers, blenders, agitators, refrigeration compressors, blowers, fans,
    and other rotary shaft equipment
    2.pulp and paper, food processing, water, wastewater, refrigeration, chemical processing,
    and other demanding applications.
     Polished and precision silicon Carbide Seal Ring    
    Excellent corrosion resistance, high coefficient of heat conductivity, self-lubricity, low density  high hardness and also provide customized production.  

    1.Introduction of     Polished and precision silicon Carbide Seal Ring    :
    Sic seal rings main performance as belows:

    Shore HardnessHS110-125120-130
    Elastic ModulusMPa4.12x1054.10x10s
    Poisson Ratio 0.150.16
    Tensile StrengthMPa2.75x1022.8x102
    Bending StrengthMPa4.41x1024.9x102
    Compression StrengthMPa2.94x1033.0x102
    Thermal ConductivityW/m.k141147

    Coefficient of Thermal Expansion

    Heat Resistance 1600C165CTC
    Thermal Impact Coefficientcal/cm.sec46.5200
    Acid Resistance 5 times higher than the usual TCResist al chemical media


    Advantage of Mission SiC bushing

    1. High purity material, 
    2. Good  wear resistance, 
    3. Fine grinding surface,
    4. Tight tolerance.
    5. Fast delivery

    mechanical seal could be interchangeable with John crane, Burgmann, 
    Aesseal, Vulcan, Roten seals etc.

    All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Alfa Laval 
    Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA 
    Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, 
    Vogelsang Pumps etc.

    At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or
     drawing, and design as your request.

    With advanced designer&manufacturer of machanical seal, for industrial pump, 
    its range involves in: industrial pump mechanical seal, mixer and agitator seal, 
    cartridge seal, metal bellows seal, auto cooling pump seal and suto air-condition compressor lip seal.

    It is widely used and highly reliable in food, drink, petroleum, chemistry, 
    refinery, paper making, pharmacy, power and auto industry etc.

    High and low temperature resistant, acid-alkali resistant, ozone resistant, aging resistant, weather resistant, good
     insulation property, anti-toxic, good air-permeable, etc.

    Welcome to quote for more details. 

     Question 1: Are you a factory or a trade company?
    Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

    Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
    Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

    Question 3: Where is your factory located? How can I visit there? 
    Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to
     Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, 
    are warmly welcome to visit us!

    Question 4: How does your factory do regarding quality control? 
    Answer: Quality is priority. We always attach great importance to q
    uality controlling from the very beginning to the very end. 
    Our factory has gained ISO9001 authentication.

    Question 5: How about the lead time?
    Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

    Question 6: How can we pay?
    Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal 
    or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.

    Question 7: If OEM available?
    Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.
    Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
    Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, 
    Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps 
    and so on. Please kindly visit our website: www.supseals.com